Rocznie na całym świecie zabijanych jest około 50 mld zwierząt lądowych w celach żywnościowych, co nie pozostaje bez wpływu na środowisko. Jakie są konsekwencje działań globalnego przemysłu spożywczego i marnowania jedzenia? Czy mięso hodowane komórkowo w laboratoriach to wizja rodem z filmów sci-fi, a może przyszła kolacja? Na te pytania odpowie Stanisław Łoboziak, biolog molekularny z Centrum Nauki Kopernik, który jako pierwszy w Polsce wraz z zespołem wyhodował mięso z kurczaka na liściach szpinaku.
https://www.instagram.com/sekielski_b…
Program powstał dzięki zbiórce przeprowadzonej na www.patronite.pl/sekielski/
Wpłaty bezpośrednie:
- Kombinat Medialny Sp. z o.o.
nr konta: PL 16 1950 0001 2006 0339 0016 0002
tytuł przelewu: Darowizna na film dokumentalny
Kod SWIFT Pekao SA: PKOPPLPW
- EUR
PL91 1950 0001 2033 9004 5000 0003
Kod SWIFT Pekao SA: PKOPPLPW
- paypal: m.sekielski@gmail.com USD: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr…
- AUD: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr…
- CAD: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr…
- EUR: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr…
- GBP: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr…
Dziękujemy firmie Notto za dostarczenie mebli do studia i Sony Polska za wsparcie sprzętowe.